Kerst in Nunspeet                                                                                                                                

Op vrijdag 13 december 2013 vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats op het marktplein in Nunspeet. Dameskoor De Ladies vindt dit een mooie gelegenheid om er, net als voorgaande jaren, een bijzonder en succesvol evenement van te maken onder de naam " Kerst in Nunspeet " (naar idee van het tv programma "Kerst in Den Bosch" van Joris Linzen in 2010).
Inwoners van Nunspeet kunnen op symbolische wijze een speciale gebeurtenis of dierbaar persoon herdenken of eren door het schrijven van een persoonlijke tekst op sterren die worden opgehangen in de grote kerstboom op het plein. Dit alles vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur en wordt omlijst door koorzang en muziek.
Omdat "Kerst in Nunspeet" de afgelopen jaren een groot succes was hebben verschillende partijen hun medewerking weer toegezegd, we zijn hier uiteraard erg blij mee. De Lokale Radio Nunspeet (LRN) besteedt in de voorafgaande week ook weer aandacht aan "Kerst in Nunspeet" via het radioprogramma dat tussen de middag wordt uitgezonden. Mocht de programmering het toelaten dan zullen zij er ook 's avond live bij zijn.
Net als vorig jaar draagt Scouting Nunspeet weer bij aan een extra sfeervolle en warme ambiance, zij helpen tevens mee met de verkoop van consumpties. Muziek en koorzang worden o.a. verzorgd door: Kinderkoor Jong Hosanna, De Heeren van Nunspeet, Kleinkoor Viercanto en uiteraard Dameskoor De Ladies .
De Ondernemersvereniging Nunspeet (OVN) en de organisator van de kerstmarkt nemen de promotie en publiciteit voor hun rekening. In het huis aan huis blad Veluweland wordt speciale aandacht besteed aan de kerstmarkt. Ook het evenement "Kerst in Nunspeet" krijgt een pagina.
Muziek brengt mensen samen, in verdrietige, gelukkige of bijzondere omstandigheden, onze speciale kerstwens is deze gedachte te delen en te laten ervaren. Wij verwachten dat de muzikale en sfeervolle happening een extra dimensie toevoegt aan de jaarlijkse kerstmarkt.
Wij hopen dat u dit onderschrijft en dat u mogelijk bereid bent dit evenement financieel te ondersteunen. U kunt voor € 25 een ster sponsoren waarop u uw persoonlijke kerstwens kunt zetten. De ster wordt op deze avond op een speciale plaats bij de boom opgehangen. Wij schenken 1/3 van de opbrengst aan Hospice De Regenboog in Nunspeet. De Hospice bestaat nu 3 jaar, heeft een regionale functie en is volledig geïntegreerd in de samenleving.
Men draait er met een aantal professionele betaalde krachten en een groep van 80 vrijwilligers. Een extra gift is altijd welkom en wordt zeer gewaardeerd.
Binnen de Gemeente Nunspeet maken vele mensen gebruik van deze voorziening. We hopen het Hospice Nunspeet een mooie bijdrage te kunnen overhandigen, dankzij onze gezamenlijke steun.

Kerst in Nunspeet wordt oa gesponsord door: